Õhust pildistatud Käsmu Sadama ja selle ümbruse panoraam

Coptercam: Eesti mehitamata õhusõiduk

Coptercam: Eesti mehitamata õhusõiduk

Ehk kunagi jõuab Eesti tehnoloogiasektor ka oma Nokiani, kuid seni tuleb nõustuda Allan Martinsoniga, kes näeb meie võimalusi mingis kindlas nišis. Üheks selliseks paljulubavaks sektoriks võiks olla näiteks Mehitamata Õhusõidukid.

UAV-de (Unmanned aerial vehicle) nime all tuntud lennuaparaatide ehitamiseks piisavalt nutikaid inimesi paistab meil jaguvat. Põhjuse nii arvata annab militaartehnoloogiat valmistava ELI Military Simulations ennast laias maailmas tõestanud spybot’id kui rahumeelsemal eesmärgil Coptercam OÜ nime all tegutseva firma poolt loodud kaugjuhitav pisikopter.

 

Siiamaani toimus see täissuuruses helikopterilt, kuid kuna sellise lennutund on äärmiselt kallis ning pole alati kättesaadav, otsustati ehitada selleks otstarbeks eelpoolnimetatud UAV. Coptercam’i lennumasina ehitamise põhieesmärk oli pakkuda Tõravere Observatooriumile metsade heledusseire teostamist. Tõravere Observatoorium on nimelt välja töötanud portatiivse spektromeeti ja heleduse mõõtja, mille abil saab mõõta metsade kiirgusspektrit ja heledust. (Mis asi on metsa heledus, saab lugeda ajakirja „Eesti Mets“ kodulehelt.)

Täispikka artiklit loe Fortest siit!

Link otse Käsmu õhupanoraamile: http://pano.coptercam.ee/kasmu_sadam/

Pilte on tehtud kümnetes, allpool toodud kaardil on toodud iga pildistamispunkt (avamiseks klõpsa punktil).